dijous, 10 de febrer del 2011

L'imperialisme i Colonialisme


Una de les causes de l'Imperialisme és que les potències principals europees volien expandir el seu territori, per crear colònies poguessin afavorir la seva economia,per culpa de la crisi que es sofria en aquesta època a Europa.

Però una causa molt important és que els europeus consideraven la seva raça, civilització i cultura millor que els dels països que posteriorment varen colonitzar.
Els consideraven primitius ja que a diferència d'ells, no estaven prou desenvolupats,
tant en eines, com en vestimenta,...(ja que quasi no anaven vestits) i per alimentar-se encara recorrien als mètodes prehistòrics, com:la caça, la pesca i la recol·lecció de fruites.

Per altra banda, els europeus tenien armes, estaven industrialitzats i tenien una organització social més avançada que la dels natius, a més a més, tenien un fort semtiment d'unió i de patriotisme i nacionalisme, que exaltava la seva cultura i la seva terra.

Per totes aquestes causes, defensaven i creien que tenien el deure de civilitzar les races inferiors i salvatges, perquè la seva era millor i perquè d'aquesta manera els natius, gràcies als europeus, també podrien millorar la seva forma de vida.

Per això els europeus conquerí les seves terres invaint el seu territori, canviant els seus costums i imposant la seva llengua(francès,anglès,...),cultura i religió (cristianització), provocant la decadència i la pèrdua de les arrels i la cultura pròpia dels pobles natius que varen conquerir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada